Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Θάσο

Σε εξέλιξη η δασική φωτιά που ξέσπασε χθες σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη στη Θάσο. Στην περιοχή επιχειρούν ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Για εμπρησμό έκανε λόγο, μιλώντας στο σταθμό μας ο Δήμαρχος Θάσος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανούηλ.

Σε εξέλιξη και η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε χαράδρα στην περιοχή Κουρουπάτα, λίγο έξω από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Εν τω μεταξύ τρεις νέες συλλήψεις για πυρκαγιές ανακοίνωσαν οι αρχές. Η διεύθυνση

Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε έναν 56χρονο ο οποίος θεωρείται ύποπτος εμπρησμού για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Κατσιμίδι Αττικής, κοντά στην Πάρνηθα. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Ακόμη ένας άνδρας συνελήφθη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για πρόθεση εμπρησμού καθώς βρέθηκε με δυο μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, ενώ ένας αλλοδαπός συνελήφθη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην Χίο.

Εν τω μεταξύ έως την Κυριακή απαγορεύεται η διέλευση πεζών και οχημάτων σε δασύ της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.


Πολύ αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει ότι ο κίνδυνος αφορά κυρίως την Αττική, την Έυβοια, τη Σκύρο, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μαγνησία και τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Καβάλα, τον Έβρο και τη Λήμνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα