Ψηφίστηκε το ν/σ του υπ. Παιδείας

Ψηφίστηκε αργά χθες βράδυ και επί των άρθρων του, κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η ΝΔ είχε ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία για 21 άρθρα.

Επίσης ψηφίστηκαν και οι τροπολογίες για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό από τον ΣΥΡΙΖΑ,

την Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α., η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής που πέρασε χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ και η τροπολογία για την παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η νέα ηχηρή αποστασιοποίηση της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου από νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έστειλε επιστολική ψήφο στήριξης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, καθώς βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η διαφοροποίησή της κατά την ψηφοφορία άρθρων του αθλητικού νομοσχεδίου, όπου είχε δήλωσε «αποχή», ενώ και την περασμένη Τετάρτη επέλεξε να μην στείλει και πάλι, λόγω απουσίας στις Βρυξελλες επιστολική ψήφο δείχνοντας την διαφωνία της για την πληθώρα βουλευτικών τροπολογιών που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Keywords
Τυχαία Θέματα