Σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί ωστόσο τα προβλήματα που δημιούργησε  είναι πολλά. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση, ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου επί του Βουλγαρικού εδάφους.

Από τους θυελλώδεις ανέμους, στην Αττική η Πυροσβεστική, δέχθηκε τουλάχιστον 140 κλήσεις για κοπή πεσμένων δέντρων, σπασμένες πινακίδες και άλλα αντικείμενα.

Στην Πάτρα, η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά.
Τα κύματα που προκάλεσαν οι  θυελλώδεις άνεμοι πλημμύρισαν
τις παραλιακές περιοχές, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας. Παρασύρθηκαν αλιευτικά σκάφη στην ιχθυόσκαλα, καθώς στη μαρίνα της Πάτρας, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για την κοπή πεσμένων δέντρων.

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρεθύμνου η ταχύτητα του ανέμου ξεπέρασε ακόμα και τα 117 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και εκεί προβλήματα.

Στο μεταξύ κλειστές παραμένουν, οι πορθμειακές γραμμές Πάτρας - Κεφαλονιάς, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης – Κεφαλονιάς.

Στα βόρεια τώρα.... μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η  κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Φλώρινας, στον ορεινό όγκο Καστοριάς και Γρεβενών και στο νομό Πέλλας, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Στο μεταξύ δραματικό τέλος είχε η επιχείρηση για τον εντοπισμό ορειβάτη στο όρος Μπέλλες στις Σέρρες. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, πιθανότατα από υποθερμία, σε ύψος 1.700 μέτρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα