Σε «επαγρύπνηση» ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα "επαγρυπνούν" για τις αντιδράσεις των αγορών στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για τη συγκράτηση της κρίσης του ευρώ.

"Αν διαπιστώνω ότι η απόφαση της ΕΚΤ είναι σημαντική, είναι επειδή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που αποφασίσαμε στα τέλη Ιουνίου.

Επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στους δημοσιογράφους πριν από την επιβίβασή του στο τρένο για το Ιερές (Νότια), για τις διακοπές του στο Φρούριο Μπεγκανσόν, μια κρατική ιδιοκτησία στις ακτές της Μεσογείου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης που μαστίζει τη ζώνη του ευρώ, παρά τις έντονες προσδοκίες της αγοράς, αλλά δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά ομολόγων γιανα περιορίσει τις αναταραχές.

"Θα υπάρξει μια κρίση ακόμη στις αγορές που βρίσκονται σε αναταραχή, θα πρέπει να επαγρυπνώ μαζί με την κυβέρνηση", πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

"Η περίοδος αυτή, για αυτούς που είναι στην κυβέρνηση και εκείνους που βρίσκονται στην ηγεσία των σημαντικότερων χωρών του κόσμου, δεν είναι μια περίοδος συνηθισμένωνδιακοπών. Μπορεί να είναι φυσιολογικές διακοπές, αλλά όχι συνηθισμένες", είπε η επικεφαλής της κράτους, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο Παρίσι, ανά πάσα στιγμή, εάν η κρίση του ευρώ το επέβαλε.

Στο μεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναχώρησε σήμερα, μαζί με τη σύντροφό του, την Βαλερί Τριερβελέρ, για διακοπές τις οποίες θα περάσει σε μια κρατική έπαυλη στη Μεσόγειο.

Γαλλία είναι ωραίο μέρος για διακοπές", είπε ο Ολάντ προτού επιβιβαστεί στο τρένο με προορισμό την πόλη Ιέρ η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Φορ ντε Μπρεγκανσόν, το προεδρικό θέρετρο στη γαλλική Ριβιέρα.

Το Φορ ντε Μπρεγκανσόν είναι μία από τις επίσημες κατοικίες των Γάλλων προέδρων από το 1968.

Είναιη τρίτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του που ο Γάλλος πρόεδρος επιλέγει το τρένο για να ταξιδέψει. Ενώ ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, έπαιρνε το αεροπλάνο για να πάει στις συνόδους κορυφής των Βρυξελλών ο Ολάντ μέχρι τώρα χρησιμοποιεί το τρένο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα