Σε ειρηνική διαδήλωση καλεί ο Φ. Λούγο

Ο πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο αμφισβήτησε τη νομιμότητα της αποπομπής του μετά από ψηφοφορία στο Καγκρέσο, την οποία χαρακτήρισε «αποπομπή της δημοκρατίας» και κάλεσε «σε ειρηνικές διαδηλώσεις» κατά της άδικης απόφασης των βουλευτών.

«Δεν αποπέμφθηκε ο Λούγο, αλλά η δημοκρατία. Η βούληση του λαού δεν έγινε σεβαστή», τόνισε σε περίπου 500 οπαδούς του που διαδήλωναν έξω από τηλεοπτικό σταθμό της πρωτεύουσας Ασουνσιόν.

Ο ίδιος κάλεσε τους οπαδούς

του να «διαδηλώσουν ειρηνικά», τονίζοντας παράλληλα πως δέχεται «αυτήν την άδικη απόφαση στο όνομα της ειρήνης και της μη βίας».

Ο 61χρονος Λούγο, η αποπομπή και η αντικατάστασή του οποίο από τον αντιπρόεδρό του Φεντερίκο Φράνκο δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα της Λατινικής Αμερικής, επισήμανε πως είναι θύμα «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος».

Λίγες ώρες πριν ο Φράνκο είχε δηλώσει πως επιθυμεί να συζητήσει με τον προκάτοχό του για να εξετάσουν τον ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει, ώστε να αποκατασταθεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

Αργεντινή, Ουρουγουάη και Βραζιλία, εταίροι της Παραγουάης στον περιφερειακό οργανισμό Mercosur, ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα