Σε εγρήγορση οι Αρχές

Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η αυξανόμενη βία εναντίων μεταναστών, την ώρα που οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση υπό το φόβο επεισοδίων, εν όψει του τέλους του ραμαζανιού και της καθιερωμένης μεγάλης προσευχής που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Αθήνα.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Κυριακή, όταν όλοι οι μουσουλμάνοι της Αττικής θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. «Οι μουσουλμάνοι

στην Αθήνα θα κάνουν και πάλι Ναμάζι σε ανοικτό χώρο», γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ. Όπως αναφέρει, οι Έλληνες αρμόδιοι έθεσαν σε εκκρεμότητα την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Το άνοιγμα μουσικής στην διαπασών κατά την διάρκεια της προσευχής, το ρίξιμο αυγών, η αναφώνηση συνθημάτων ήταν περιπτώσεις προβοκάτσιας που είχαν γίνει και παλαιότερα, γράφει η εφημερίδα.


«Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας», τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Αποδίδει παράλληλα τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών και στην απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.


Προκλητικές ενέργειες από ομάδα «μηχανοκίνητων» ακραίων στοιχείων σε βάρος μουσουλμάνων της Ξάνθης κατήγγειλε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου οι προκλητικές ενέργειες συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα