Σε διεθνή φεστιβάλ δύο Έλληνες σκηνοθέτες

Έτοιμοι για αναχώρηση σε διεθνή Φεστιβάλ τις επόμενες ημέρες, είναι οι σκηνοθέτες Μπάμπης Μακρίδης της ταινίας «L» και Φίλιππος Τσίτος με τον «Άδικο κόσμο».

O Μπάμπης Μακρίδης με το «L» και προορισμό το μεγαλύτερο Φεστιβάλ ανεξάρτητων ταινιών Sundance Film Festival στην Γιούτα, όπου θα διαγωνισθεί στις 23 Ιανουαρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα. Είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του 42 χρονου Μακρίδη, βραβευμένου στην Δράμα
το 2005, με την μικρού μήκους «Ο τελευταίος φακίρης» .

Το «L» είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό του Sundance (πέρσι το Attenberg της Αθηνάς Τσαγκάρη είχε προβληθεί στο παράλληλο τμήμα Sportlight).

Όσο για τον Φίλιππο Τσίτο, με την διπλά βραβευμένη ταινία στο Σαν Σεμπαστιάν ταινία του «Αδικος Κόσμος», κατευθύνεται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, στο τμήμα Spectrum (25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου) στην Ολλανδία. Και επίσης, σχεδόν ταυτόχρονα ο «'Αδικος Κόσμος» θα εγκαινιάσει ως ταινία έναρξης το μεγαλύτερο σκανδιναβικό κινηματογραφικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (27 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου), στη Σουηδία.

Το «L», σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού και του Μπάμπη Μακρίδη, με πρωταγωνιστή τον 'Αρη Σερβετάλη, θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους τέλη Φεβρουαρίου. Το σενάριο έγραψαν ο Ευθύμης Φιλίππου ( βραβευμένος για τις Άλπεις ) και ο Μπάμπης Μακρίδης. Μία ιστορία, για έναν άντρα που στα 40 του χρόνια ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. «Δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς».

«Ο Άδικος κόσμος» μια γλυκόπικρη μαύρη κωμωδία, σε σενάριο των Φίλιππου Τσίτου και Δώρας Μασκλαβάνου, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο Αντώνη Καφετζόπουλο, θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις αρχές Φεβρουαρίου. 
Keywords
Τυχαία Θέματα