Έρχονται «λουκέτα» στο Δημόσιο

Σε διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο καταργούνται 21 φορείς, που κρίθηκαν μη απαραίτητοι. Συνολικά επηρεάζονται περίπου 250 υπάλληλοι. Εξ αυτών, κάποιοι απολύονται, και άλλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, μπαίνουν όρια στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας.Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται

ποσοστό έως και 60% ενώ με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15%.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική καθώς οι υπάλληλοι που θα εμφανίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας /κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.

Για παρέμβαση διορθωτικού χαρακτήρα, η οποία όμως δημιουργεί ερωτήματα και δεν λύνει το πρόβλημα στην ουσία, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο επίκουρος καθηγητής διοικητικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαράλαμπος Κουταλάκης, αναφερόμενος στο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που καταργεί το άριστα για όλους, βάζοντας περιορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα