Σε αναζήτηση λύσης

Σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, τον δήμο Αθηναίων και ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής -σύμφωνα με ανακοίνωσή της- ώστε να αντιμετωπίζονται τα άμεσα προβλήματα των προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια αναζητεί λύσεις, ώστε να μην μετατραπεί το Πεδίο του 'Αρεως σε άτυπο προσφυγικό καταυλισμό.

Να σημειωθεί πως την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων

Γιώργος Καμίνης επανέφερε το ζήτημα των προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας και στο Πεδίον του Άρεως λέγοντας χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να επιλυθεί εάν βασιστεί σε τρία επίπεδα συνεργασίας, το διαδημοτικό, το ευρωπαϊκό και το ενδοδημοτικό. Αργότερα, μέσα στην εβδομάδα με ανακοίνωσή του ο Δήμος επέκρινε την στάση της Πολιτείας κάνοντας λόγο για «κραυγαλέα κυβερνητική ανεπάρκεια» και ζητούσε «για ακόμη μια φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση. Επαναλαμβάνουμε εμφατικά: Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Αθηναίων Αντώνης Καφετζόπουλος, ζήτησε τη σύσταση και λειτουργία ενός Κέντρου Υποδοχής, Υποστήριξης και Πληροφόρησης σε περιοχή μεταξύ του Πειραιά -όπου καταφθάνουν από τα νησιά οι πρόσφυγες- και της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, δύο εκατομμύρια μετανάστες περιμένουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα δήλωσε νωρίτερα στο Μέγκα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης,ο οποίος μίλησε πλέον για οικουμενική διάσταση του φαινομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα