«Σε αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση

Στην Αθήνα φτάνει ξανά η τρόικα τις επόμενες ημέρες, πριν ακόμα από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, που αναμένονται για το τέλος της εβδομάδας, και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στη νέα κυβέρνηση. Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ειναι συνεχείς. Η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών και το θέμα της υπαγωγής της χώρας μας στην συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ταμεία διάσωσης, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος. Πρώτος καταφθάνει αύριο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση δαπανών του δημοσίου, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, οι αποκρατικοποιήσεις και το νέο φορολογικό.

Την ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της προκειμένου να ενταχθεί στις θετικές αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και το Βασίλη Πάικο ο καθηγητής χρηματοοικονομικών του London School of Economics, Δημήτρης Βαγιανός.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας επίσης στο Βασίλη Πάικο, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί από τις αποφάσεις της της τελευταίας Συνόδου και ότι στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η ένταξή της μέσα στην απόφαση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα