Σχέδιο διάσωσης με πίτσα!

Ένας 11χρονος Ολλανδός έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας από μερικούς από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Ευρώπης με ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με «πίτσα και κρέπα».


Ο Jurre Hermans ήταν μεταξύ των 452 υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν τις συμμετοχές για να κερδίσει το  Βραβείο Οικονομίας Wolfson αξίας 250.000 δολαρίων, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο για να βρουν ένα αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ.

Αν και η ιδέα του δεν βραβεύθηκε, ο Jurre έλαβε ειδική μνεία

από την κριτική επιτροπή.

Το σχέδιο του αφήνει να εννοηθεί ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να ανταλλάξουν το ευρώ για νέα δραχμή στην τράπεζα, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα αναδιανέμει στη συνέχεια προς τους πιστωτές ώστε να μπορούν να πάρουν «ένα κομμάτι της πίτσας».

«Η Τράπεζα παρέχει όλα αυτά τα ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση. Όλα αυτά τα ευρώ μαζί σχηματίζουν μία κρέπα ή μια πίτσα. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει να ξεπληρώνει όλα τα χρέη της, ο καθένας που έχει ένα χρέος θα παίρνει ένα κομμάτι από την πίτσα. Μπορείτε να δείτε ότι όλα αυτά τα ευρώ της πίτσας πηγαίνουν στις εταιρείες και τράπεζες που έχουν δώσει δάνεια στην Ελλάδα» τονίζει ο μικρός Jurre.
Δείτε στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί το σχέδιο του Jurre!

Πηγή: TheTelegraph.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα