Σ.Αραβία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση

Την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης από δύο πυρήνες οργάνωσης που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ανακοίνωσαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, προχωρώντας στη σύλληψη οκτώ ατόμων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε ότι οι ύποπτοι προετοίμαζαν τη «στρατολόγηση προσώπων για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, ξένους πολίτες καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις ».

Το υπουργείο διευκρίνισε επίσης ότι οι δύο εκ των συλληφθέντων είναι υπήκοοι Σαουδικής
Αραβίας και οι υπόλοιποι έξι υπήκοοι Υεμένης. Ο ένας συλληφθείς από την Σαουδική Αραβία φέρεται να είναι ο επικεφαλής πυρήνα της οργάνωσης στο Ριάντ και να έδωσε «λεπτομερείς πληροφορίες» που οδήγησαν στη σύλληψη των υπολοίπων, οι οποίοι και τελικά ομολόγησαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι εντόπισε χημικά που χρησιμοποιούνται ως εκρηκτικά καθώς και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται για την πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών από απόσταση, στο παράρτημα ενός τεμένους στο Ριάντ.

Οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό και του δεύτερου πυρήνα της οργάνωσης στην Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα