Σαμαράς: «Συνεχίζω την προσπάθεια»

Την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες, που μέσα από την οικονομική ανάκαμψη θα δώσουν το δικαίωμα ανάσας και ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση που είχε αργά το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,

έχοντας λάβει νωρίτερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Παράλληλα, επανέλαβε την επιδίωξή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, καταλήγοντας ότι, παρά την άρνηση του κ. Τσίπρα να συμμετάσχει «σε μια τέτοια κυβέρνηση», ο ίδιος θα συνεχίσει την προσπάθεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, προσθέτοντας πως πρέπει άμεσα να σχηματιστεί κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τη ΝΔ, και χωρίς να υπάρξει παράταση των διερευνητικών εντολών. Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να πάει τον πήχυ ψηλά και να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προέκυψαν από τη λαϊκή εντολή.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται να λειτουργήσει με κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση την οποία κατέλαβε στις εκλογές.  

Στις 5μμ, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή, στις 7 με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η συνάντηση με τη Δημοκρατική Αριστερά. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, ενώ αργότερα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Εν τω μεταξύ, στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, παραμένει ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα