Σαμαράς: Πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή

Νέος σεισμός στο πολιτικό σκηνικό, με την υπόθεση Μπαλτάκου να ακουμπά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Παρέμβαση Σαμαρά πριν από λίγο, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι εκείνος που εξαρχής πολέμησε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα επιτρέψω να καταστεί αυτή ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας ούτε θα επιτρέψω ανεκδιήγητες και απαράδεκτες συμπεριφορές

οιουδήποτε στελέχους». «Η ελληνική κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «στηρίζει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όσοι ζητούν την παραίτηση των Δένδια - Αθνασίου ταυτίζονται πλήρως με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους πολιτικούς τόνους, ζητώντας παραίτηση της κυβέρνησης, την ώρα που ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για συνομιλίες του και με βουλευτές της Κουμουνδούρου, και συγκεκριμένα τους Στάθη Παναγούλη και Νίκο Βούτση.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα καταγγέλλει την ύπαρξη ενός ακροδεξιού παρακράτους μέσα στο Μαξίμου υπό τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «η παρουσία αυτής της κυβέρνησης υπονομεύει τη δημοκρατία, ισοπεδώνει την κοινωνία, και γι' αυτό πρέπει να φύγει», ενώ ο κ. Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά στη Βουλή ότι έχει συνομιλήσει με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο τελευταίος πάντως απειλεί με νέες αποκαλύψεις «την κατάλληλη χρονική στιγμή», αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει εάν οι συνομιλίες είναι βιντεοσκοπημένες. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα δώσει στοιχεία για παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Δικαιοσύνη.

Από τη Βουλή, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε απ ευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε «παναθηναϊκάκια», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών.

Υπό το βάρος της υπόθεσης Μπαλτάκου, Σαμαράς - Βενιζέλος είχαν νέα έκτακτη συνάντηση, νωρίτερα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δηλώνει μετά πως «ελπίζουμε τώρα να γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προοδευτικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα».

«Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση», δήλωνε νωρίτερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θέτουν θέμα για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας ότι έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις με αυτές του κ. Μπαλτάκου και καλό θα ήταν να μην περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Μιλώντας στον REAL FM, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε πως δεν αφορά εκείνον το ατόπημα του κ. Μπαλτάκου και μίλησε για εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ. «Αν η ΝΔ θέλει να πυροβολήσει τα πόδια της και να αποσύρει την υποψηφιότητά μου, σηκώνω τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μπαλτάκος, γιος του τέως ΓΓ της κυβέρνησης, ο οποίος αναζητείτο μετά τα επεισόδια στη Βουλή. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος θα παρουσιάζεται καθημερινά στο Αρχηγείο κι όχι στη μονάδα του, μέχρι να κληθεί από τον Εισαγγελέα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ που έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το συμβάν που διαδραματίστηκε εντός του Κοινοβουλίου ανάμεσα στον υιό Μπαλτάκο και χρυσαυγίτες βουλευτές και, αφού το καταδίκασε έντονα, ενημέρωσε το Σώμα ότι αμέσως ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ και έθεσε το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία και παρουσίασε το προκαταρκτικό πόρισμά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα