Σαλμονέλα σε σουσάμι από την Ινδία

Στη δέσμευση και απαγόρευση εισαγωγής στην Ελλάδα 18 τόνων σουσαμιού προέλευσης Ινδίας προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο
στο Ε' Τελωνείο Πειραιά, τη λήψη και αποστολή δείγματος στο Εργαστήριο Αναφοράς Σαλμονελών, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp, με αποτέλεσμα το τρόφιμο κρίθηκε ως μη ασφαλές, επιβλαβές για την υγεία και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.Έτσι το φορτίο σουσαμιού θα καταστραφεί ή θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσής του.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου δήλωσε: «Απαρέγκλιτος στόχος μας παραμένει η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα εν όψει των γιορτών του Πάσχα, που αναμένεται παραδοσιακά αυξημένη κίνηση στην αγορά τροφίμων, η Π.Ε. Πειραιά βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ημερών, για την προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας».

του Νεκτάριου Ανδριόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα