Σ. Λαζαρίδης: "Η αγορά είναι ζωντανή"

Τη διανομή έκτακτου μερίσματος, συνεχίζοντας την πολιτική της τελευταίας δεκαετίας, σχεδιάζει φέτος η ΕΧΑΕ, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Θα συνεχίσουμε την πολιτική επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, εκτός του μερίσματος, όπως είναι η πρακτική της εταιρείας μετά από την ιδιωτικοποίησή της,» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με το κ. Λαζαρίδη η υποβάθμιση της ελληνικής

αγοράς έχει ανοίξει για τις ελληνικές μετοχές μία νέα κατηγορία επενδυτών και ήδη οι όγκοι των συναλλαγών αντανακλούν αυτό το γεγονός καθώς τα funds έχουν ξεκινήσει να χτίζουν θέσεις.

«Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών – ένα ικανοποιητικό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και συναλλαγματική σταθερότητα λόγω με δεδομένη τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη.»

«Η αγορά είναι ζωντανή, υπάρχει ενδιαφέρον και πιστεύω πως αυτό είναι βιώσιμο» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

«Κάθε εβδομάδα βλέπουμε ομάδες επενδυτών από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Δεν είναι μόνο τα hedge funds που δείχνουν ενδιαφέρον. Είναι ένα μίγμα, περιλαμβανομένων μακροπρόθεσμων επενδυτών και συνταξιοδοτικών ταμείων,» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ.

«Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να δούμε εισροές κεφαλαίων να διοχετεύονται σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων εισηγμένων και σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων. Αυτό θα βοηθήσει την επιτάχυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της οικονομίας,» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα