Ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία

Οι «στρατιωτικές επιδρομές» της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν μια «σημαντική κλιμάκωση», ανέφερε τη Δευτέρα το βράδυ ο Λευκός Οίκος αφότου το επίσημο Κίεβο ανακοίνωσε τη σύλληψη ρώσων στρατιωτών που βρίσκονταν στο έδαφός του.

« Οι στρατιωτικές επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία, το πυροβολικό, τα συστήματα αεράμυνας, τα δεκάδες άρματα μάχης και οι στρατιώτες αντιπροσωπεύουν μια σημαντική κλιμάκωση» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter
η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Οι επανειλημμένες επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες και εμπρηστικές» συμπλήρωσε η Σούζαν Ράις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο πρόκειται να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ της Λευκορωσίας την Τρίτη. Όμως, την παραμονή της συνάντησης η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), ανακοίνωσε χωρίς όμως να παρουσιάζει απτές αποδείξεις, ότι ο ουκρανικός στρατός συνέλαβε δέκα ρώσους αλεξιπτωτιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από την αρχή της σύγκρουσης όπου η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε ρώσους στρατιώτες με τη Μόσχα να μην έχει έως τώρα αντιδράσει στους ουκρανικούς ισχυρισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα