Ρωσία: Δεκτές οι αποφάσεις των Σύρων για Άσαντ

Η Ρωσία επανέλαβε σήμερα ότι δεν έχει «αγκιστρωθεί» στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Σύροι για την τύχη του στο πλαίσιο μιας «πολιτικής διαδικασίας».

«Δεν αγκιστρωνόμαστε σε πολιτικές προσωπικότητες. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο παραποιούν την αλήθεια», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Μόνο σε ένα πλαίσιο πολιτικής διαδικασίας και όχι μέσω μιας
απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οι Σύροι πρέπει να καθορίσουν το μέλλον και την οργάνωση του κράτους τους», πρόσθεσε ο Γκατίλοφ.

«Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε συμφωνία στο πλαίσιο ενός τέτοιου διαλόγου. Αυτό ισχύει και για το πρόσωπο του Σύρου προέδρου», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Ρώσος υφυπουργός υπενθύμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει την απόφαση που ελήφθη στη Γενεύη τον Ιούνιο από την Ομάδα Δράσης για τη Συρία -στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Τουρκία και ο Αραβικός Σύνδεσμος- σχετικά με τις αρχές μιας πολιτικής μετάβασης στη χώρα.

«Δυστυχώς οι δυτικοί συνάδελφοί μας αποφεύγουν, με διαφορετικές προφάσεις, να επιδιώξουν την έγκριση των αποφάσεων της Γενεύης από το Συμβούλιο Ασφαλείας», κατήγγειλε ο Γκατίλοφ.

«Παράλληλα δρουν, βάσει της συνήθους πρακτικής τους, αντίθετα με τις αρχές του κειμένου αυτού», πρόσθεσε.

Το κείμενο που υιοθετήθηκε από την Ομάδα Δράσης για τη Συρία στη Γενεύη δεν περιλαμβάνει καμία έκκληση προς τον σύρο πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα