Ρευστό το πολιτικό τοπίο

Ρευστό το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό, με την κυβέρνηση να κινείται σε τροχιά ανασχηματισμού, την αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να εντείνεται μετά την ευρωκάλπη, και μικρά κόμματα να διέρχονται κρίση, που φθάνουν μέχρι και σε παραιτήσεις προέδρων, όπως αυτή του Φώτη Κουβέλη. Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις Σαμαρά για την επόμενη ημέρα. Στη μία μετά το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στις 6 το απόγευμα θα έχει τετ α τετ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κύρια

θέματα αναμένεται να είναι η αλλαγή διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας καθώς η θητεία του Γιώργου Προβόλουπουλου λήγει σε μερικές ημέρες, και ο ανασχηματισμός, ο οποίος πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μετατίθεται χρονικά για το τέλος Ιουνίου με τη λήξη της ευρωπαϊκής προεδρίας στην ΕΕ.

Η συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού αναμένεται να απασχολήσει τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει το απόγευμα.

«Καθόλου προσχηματική η παραίτησή μου, άλλωστε μου ζητούσαν να παραιτηθώ και πριν από τις εκλογές», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον REAL FM. Πρόσθεσε πως δεν έχει καμία συσχέτιση η παραίτησή του με τη θέση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Γκάφα του Φώτη Κουβέλη ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του πριν συνεδριάσουν τα όργανα καθώς άνοιξε συζήτηση που γεμίζει τα παραπολιτικά με κουτσομπολιά» τόνισε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Αναμενόμενη και αυτονόητη η κίνηση Κουβέλη, ωστόσο οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα, τόνισε επίσης στον Αθήνα 9.84, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Αναταράξεις και στους ΑΝΕΛ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Την άποψη ότι η ΝΔ έχει βάλει στοίχημα να διαλύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ εξέφρασε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤΕΝΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμένος. Σε φορτισμένο κλίμα συνεδριάζει, στο μεταξύ, στη 1.00 μμ, στη Βουλή η ΚΟ του κόμματος, ενώ στις 14 και 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο, με στόχο την αναδιοργάνωση των ΑΝ.ΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα