Ρατσιστική επίθεση στα Σκόπια

Τρεις άγνωστοι δράστες έσπασαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, τα τζάμια του Κέντρου υποστήριξης ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού στα Σκόπια, το οποίο είχε εγκαινιαστεί μερικές ώρες νωρίτερα.

Το Κέντρο αυτό στα Σκόπια ξεκίνησε τη λειτουργία του με την υποστήριξη του τοπικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και της πρεσβείας της Ολλανδίας στην ΠΓΔΜ.

Βρίσκεται

εγκατεστημένο κοντά στο κέντρο της πόλης, στη συνοικία της Παλαιάς Αγοράς και η αναγγελία της λειτουργίας του είχε προκαλέσει διάφορα σχόλια στην τοπική κοινωνία.

Η Ουρανία Πιρόφσκα, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι της ΠΓΔΜ, καταδίκασε την επίθεση στο Κέντρο της ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) της Κοινότητας των Σκοπίων και πρόσθεσε ότι το Κέντρο αυτό θα συνεχίσει τη λειτουργία του, διότι είναι απαραίτητο για την υποστήριξη ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η κ.Πίροφσκα ανέφερε ακόμη ότι η λειτουργία του Κέντρου αυτού κρίνεται αναγκαία, καθώς όπως είπε, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση ομοφοβικών συμπεριφορών που εμφανίζονται στην κοινωνία της ΠΓΔΜ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα