Ραντεβού στον Εθνικό Κήπο

Με σύνθημα «Δείτε τον ουρανό. Αγγίξτε ένα δέντρο. Νιώστε τον αέρα. Βρείτε τον εαυτό σας» μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αθήνας επισκέπτονται σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, τον Εθνικό Kήπο.

Άλλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί: Αφήγηση παραμυθιού στον χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη. Φύτευση παρτεριού έξω από την παιδική βιβλιοθήκη από μαθητές. Ζωγραφικός διαγωνισμός για μαθητές στον χώρο της κεντρικής λίμνης. Μουσικό δρώμενο με κλασική
μουσική με τη συμμετοχή της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο δήμος Αθηναίων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της σημαντικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Κήπου, όπως επίσης και στην ανάδειξη του ιστορικού πάρκου της πόλης των Αθηνών.

Σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες ζωής στο κέντρο της πρωτεύουσας σε αυτή την όαση για όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, καλούμαστε όλοι να απολαύσουμε την ξεχωριστή και σημαντική «βιοποικιλότητα», που χαρακτηρίζει τον Εθνικό Κήπο, και κατ' επέκταση να εκτιμήσουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με συναυλία στις 11 και μισή το πρωί.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις πολιτιστικές δράσεις που εκπονεί,  ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. 
Keywords
Τυχαία Θέματα