Διαψεύσεις και ανησυχίες γύρω από το ελληνικό χρέος

«Δεν τέθηκε στο Παρίσι θέμα ραντεβού στο ΔΝΤ για το χρέος», διευκρινίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφερόμενοι στην πληροφορία περί συνόδου για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΔΝΤ το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου το Ταμείο θα χρηματοδοτεί μόνο του το ελληνικό πρόγραμμα.

Πολλά από τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου

ζητούν διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το Ταμείο έως το 2024 και ζητούν από τους Ευρωπαίους μια «καθαρή» λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έως το 2017.

Ανοιχτά έμεινα εν τω μεταξύ, μετά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, όλα τα κρίσιμα θέματα τα οποία μεταφέρονται στον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στην Αθήνα.

«Η επιδίωξη πρέπει να είναι η ελάφρυνση του χρέους με κάθε τρόπο. Από μόνη της η επιμήκυνση δε φτάνει. Θα μπορούσε να είναι λύση και η διαγραφή ενός μέρους του», τόνισε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Γιώργος Κουτρουμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα