«Ραντεβού με τον Δήμαρχο»

Από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης χαρακτήρισε ο Γιώργος Καμίνης, στη μηνιαία εκπομπή «Ραντεβού με το Δήμαρχο» στον Αθήνα 9.84, τη δυσκολία προσπέλασης των πεζοδρομίων από τα ΑμεΑ. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να απομακρύνουμε τα τραπεζοκαθίσματα ενώ ήδη έχουμε ξηλώσει εγκαταλελειμμένα περίπτερα, είπε. Παράλληλα σε συνεννόηση με το υπουργείο υποδομών επιχειρείται να περιοριστούν οι πινακίδες στα πεζοδρόμια».


Αναφορικά με τα γκράφιτι

στους τοίχους της πόλης ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στη μουντζούρα. Τόνισε ότι σύμφωνα με στοιχεία πολυετούς έρευνας οι τουρίστες στις παρατηρήσεις τους τάσσονται αρνητικά στην ύπαρξη γκράφιτι ενώ προανήγγειλε ότι το καλοκαίρι θα βγούμε με πολίτες να καθαρίσουμε την Αθήνα.

Σε ερώτηση για το Πεδίο του Άρεως, την παρουσία αστέγων και τοξικομανών και την έλλειψη φύλαξης ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως η επιβάρυνση της πόλης με πληθυσμούς που περιφέρονται (άστεγοι τοξικοεξαρτημένοι, μετανάστες χωρίς δουλειά) δεν είναι αισθητικό ζήτημα αλλά λειτουργικό. Αφού τόνισε πως το Πεδίο του Άρεως ανήκει στη Περιφέρεια είπε πως το έχει συζητήσει με την κα Δούρου, ενώ συνολικά όπως επεσήμανε έχει σχέδιο για τους τοξικομανείς και τους άστεγους, για τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια δεν κάναμε τίποτα.

Επείγουσες λύσεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα αναζητούν κυβέρνηση και τοπικοί φορείς, καθώς το ρεύμα μεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ποτέ δεν αντιμετώπισαν το μεταναστευτικό με τη σοβαρότητα που πρέπει. Επιχειρούσαν να το κρύψουν κάτω από το χαλί αλλά τώρα επιστρέφει με οξύτητα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πρόσθεσε πως στη συνάντηση που θα έχει σε μισή ώρα με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα αναζητήσουν τους άξονες συνεργασίας, και ανακοίνωσε πως δέχεται να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας στα όρια της Αθήνας.

«Δέχομαι να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας εντός των ορίων του δήμου. Μπορούμε να διαθέσουμε υποδομές και προσωπικό για διανομή φαγητού», τόνισε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και κλειστά ή υπολειτουργούντα στρατόπεδα, κατασκηνώσεις του στρατού και ακίνητα που του ανήκουν όπως το πρώην ξενοδοχείο Μιράζ στην Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα