Πυρκαγιά με τρεις νεκρούς στο ΨΝΑ Δαφνί

Τρεις νεκροί και 3 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Αττικόν και Σωτηρία, είναι ο τραγικός απολογισμός, της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού νοσοκομείου στο ΔΑΦΝΙ, η οποία ήταν απομακρυσμένη από το κυρίως κτήριο, λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών. Οι υπόλοιποι 12 ασθενείς που απεγκλωβίστηκαν από την πτέρυγα, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Αττικόν.

Την πυρκαγιά έβαλε τρόφιμος του Ψυχιατρικού νοσοκομείου ο οποίος νοσηλεύεται στο Σωτηρία.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΨΝΑ Νίκος Παναγούλης- για τον συγκεκριμένο τρόφιμο είχαν γίνει τριάντα αναφορές προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτοτραυματισθεί. Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Την ανάγκη της διερεύνησης των συνθηκών που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκφράσει τη θλίψη του για το τραγικό τέλος των τριών συνανθρώπων μας που νοσηλεύονταν στο ΨΝΑ. Όπως εξάλλου υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η μη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι το πολιτικό υπόστρωμα τέτοιων δυστυχημάτων.

Ο αποτρόπαιος θάνατος που βρήκαν οι 3 ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», που μόνο από την αυτοθυσία των εργαζομένων αποτράπηκαν τα χειρότερα, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφαλείας ασθενών και εργαζομένων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό οι ευθύνες γι’ αυτό το τραγικό γεγονός» σημείωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα