Πύρηνα μέτωπα στην Αττική-Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Δροσιά Κερατέας και επεκτάθηκε σε ΒΑ και ΝΑ Αττική προκαλώντας μεγάλη καταστροφή σε δασική έκταση.Αυτή την ώρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς σε Ντραφι, Μαραθώνα, Παλλήνη και Κάλαμο Ωρωπού. Πολλά μικρότερα μέτωπα αναζωπυρώνονται στην Δροσιά Κερατεας απο όπου η φωτιά επεκτάθηκε στους οικισμούς Συντιρίνα, Αγιασμο, Καταφύγι και ΠαλαιάΦώκαια. Κατά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κερατέα

τραυματίστηκαν τρειςπυροσβέστες.

Σε εξέλιξη οι φωτιές στο Κεφαλόβρυσο Αχαΐας, στην Κάτω Βασιλικη Αιτωλοακαρνανίας όπου καίγεται δασική έκταση αλλά και στη Νεάπολη Λακωνίας στην περιοχή μεγάλη Σπηλιά.

«Δίνουμε μεγάλη μάχη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω των θυελλωδών ανέμων»  είπε μιλώνταςστο σταθμό μας ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας και πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα για την επιχείρηση κατάσβεσης είναι να προλάβουν οι δυνάμεις να περιορίσουν τα μέτωπα πριν σκοτεινιάσει.

Από την πύρινη λαίλαπα υπέστησαν ζημιές σπίτια, οικισμοί εκκενώθηκαν ενώ δρόμοι έκλεισαν και η Πυροσβεστική έκανε έκκληση στους λουόμενους να μετακινήσουν τα οχήματα τους και να μην οδηγούν στις οδικές αρτηρίες των περιοχών όπου οι φωτιές είναι σε εξέλιξη. Πριν από λίγο δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μαραθώνος που είχε κλείσει από το ύψος της Παλλήνης εως το Πικέρμι. 

Κλειστή εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι η Αθηνών Σουνίου από το 63ο χλμ, εως το 52ο και η λεωφόρος Καμαρίζας από το χωριο Καμαριζα μέχρι την οδό Βρυούλων.

Προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα