Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Παρίσι

Νέα συνάντηση στις 18.00 μμ του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τις συνομιλίες με τους δανειστές στο Παρίσι, παρουσία και των υπουργών που θα τους συνοδεύσουν στην γαλλική πρωτεύουσα. Εν τω μεταξύ, σήμερα κατατίθεται στη Βουλή
η νομοθετική ρύθμιση με τις βελτιώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Στις έξι «κλείδωσαν» οι δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο.

Περιορισμένες και αναμενόμενες είναι τελικά οι παρεμβάσεις στο ισχύον καθεστώς του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, λόγω των εισπρακτικών αναγκών και στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό με βάση το μνημόνιο. δεν γλιτώνουν από τον ΕΝΦΙΑ τα κενά και ξενοίκιαστα ακίνητα, ενώ το μέτρο θα επανεξεταστεί το επόμενο έτος.
Αυτόματα, από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, θα προσδιορίζονται οι φορολογούμενοι που απαλλάσσονται, μερικώς ή ολικώς, από τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα απαιτείται, δηλαδή, η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από τους δικαιούχους οικονομικά ασθενείς πολίτες, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αυτό διευκρίνιζαν παράγοντες του υπουργείου. Τα μόνα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών, θα είναι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων των κτισμάτων, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 150 τμ.

Επίθεση από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ τονίζοντας ότι οι αλλαγές δεν διορθώνουν τις αδικίες και τις στρεβλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τη κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήριά του» τονίζει.
«Τόσο οι δήθεν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που τελικά παρέμεινε στην ουσία άθικτος, όσο και η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις, αποτελούν το δόλωμα για να αποσπάσει η κυβέρνηση τη λαϊκή ανοχή σε μια πολιτική, που φέρνει νέα αντιλαϊκά "ισοδύναμα"» αναφέρει το ΚΚΕ
«Οι κυοφορούμενες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που επιφέρει ο συγκεκριμένος φόρος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας πως απαιτούνται ριζικές αλλαγές και μια προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων και όχι καθενός χωριστά και με αφορολόγητο.
Για απόλυτο εμπαιγμό, με το δήθεν ανακάτεμα της τράπουλας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ, όταν ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ παραμένει αναλλοίωτος, έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα