«Μπροστά στα ίδια αδιέξοδα»

Κατάτης κυβέρνησης, των «αγορών» και τηςγερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη, έβαλλεο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,τονίζοντας ότι «μετά από δύο χρόνιασκληρής λιτότητας η Ελλάδα βρίσκεταιμπροστά στα ίδια αδιέξοδα».

Μιλώνταςαπό το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τουκόμματος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωςκυβέρνηση

θα καταργήσει τους εφαρμοστικούςνόμους του μνημονίου και θαεπαναδιαπραγματευτεί τη δανειακήσύμβαση για μία δίκαιη και βιώσιμη λύσητου χρέους.

Παράλληλα κατηγόρησε τηνκυβέρνηση ότι δεν διστάζει να υπονομεύσειτη σταθερότητα της χώρας για να διατηρηθείστην εξουσία, ενώ αναφερόμενος γενικότεραστην κρίση, υπογράμμισε ότι απειλεί ναχτυπήσει τις ισχυρότερες οικονομίεςτης Ευρώπης.

Με αφορμή την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας εφανίστηκε πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις». Μεταξύ άλλων η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι :«Ο κ. Τσίπρας έκρυψε τις εσωκομματικές του αντιφάσεις σχετικά με το αν προτίθενται να προβούν σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος.

«Η απλή περιγραφή της φτώχειας και της δυστυχίας του λαού δεν είναι φιλολαϊκή πράξη, ιδιαίτερα όταν γίνεται από εκείνους που ομολογούν ότι δεν θα καταργήσουν τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους του μνημονίου και ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, στο πλαίσιο της ΕΕ και των επιδιώξεων του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ δίνει προβάδισμα, με 3,9 του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα