«Πυρά» Ρεν κατά ΔΝΤ

Συνέχεια στην κόντρα των Ευρωπαίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το ελληνικό πρόγραμμα, έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να νίπτει τας χείρας του, πετώντας το βρώμικο νερό στους

ευρωπαϊκούς ώμους», δήλωσε ο Όλι Ρεν, παίρνοντας τη σκυτάλη των ευρωπαϊκών απαντήσεων στην πρόσφατη κριτική που άσκησε το ΔΝΤ.

Στην κόντρα Ευρωπαίων - ΔΝΤ αναφέρθηκε και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, σημειώνοντας πως επιχείρημα ότι υπήρχε κίνδυνος να μεταδοθεί η κρίση και σε άλλες χώρες, δεν είναι εκ των πραγμάτων πειστικό.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Όλι Ρεν είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της αντιπολίτευσης και άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούνε το πρόγραμμα. Και πρόσθεσε, πάντως, πώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στο Ελσίνκι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα