Πυρά Ράιαν κατά Ομπάμα για την οικονομία

Τα βέλη του εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε σε ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Πολ Ράιαν.

Ο Ράιαν κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι το χρέος που συσσωρεύτηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του ξεπερνά εκείνο της Ευρώπης που πλήττεται από την κρίση χρέους.

«Με

δικές του αποφάσεις ο πρόεδρος Ομπάμα αύξησε το χρέος περισσότερο από κάθε πρόεδρο πριν από εκείνον και περισσότερο από όλες μαζί τις κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί από την κρίση. Ένας πρόεδρος, μια θητεία, πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέο χρέος», τόνισε ο Ράιαν.

Ο 42χρονος Πολ Ράιαν, βουλευτής από το Ουϊσκόνσιν και πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ, υποστήριξε ότι «μια καθοριστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει το έθνος μακριά από την κρίση χρέους όσο είναι ακόμη νωρίς».

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της και ο Μιτ Ρόμνεϊ και εγώ έχουμε κάνει τις δικές μας. Πριν μας ξεπεράσουν όλους οι αριθμοί και ο χρόνος, θα επιλύσουμε τα οικονομικά προβλήματα αυτού του έθνους», συμπλήρωσε ο Ράιαν και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μιτ Ρόμνεϊ θα έχει ως στόχο τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της διακυβέρνησης Ομπάμα κάνοντας λόγο για «προεδρία χωρίς προορισμό, που επιβίωσε με σλόγκαν τα οποία ήδη φαίνονται παρωχημένα...σαν ένα πλοίο που προσπαθεί να πλεύσει με χθεσινό άνεμο» και πρόσθεσε ότι «αυτό που λείπει είναι ηγεσία στο Λευκό Οίκο».

Από την πλευρά της η πρώην αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στις «αποτυχίες »του Ομπάμα στην εξωτερική πολιτική.

Η πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς του Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι, επί προεδρίας του οι ΗΠΑ έμειναν πίσω από την Κίνα στον τομέα του διεθνούς εμπορίου και δεν έχουν πραγματοποιήσει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας τους στον ενεργειακό τομέα.

«Δεν μπορούμε να διστάζουμε να ηγηθούμε και δεν μπορείς να ηγηθείς ακολουθώντας», είπε η Ράις καταχειροκροτούμενη.

Επίσης, κατηγόρησε τον αμερικανός πρόεδρος ότι δεν πήρε θέση απέναντι στην κρίση της Συρίας.

«Οι δικτάτορες στο Ιράν και στη Συρία σφαγιάζουν τον λαό και απειλούν την ασφάλεια στην περιοχή. Η Ρωσία και η Κίνα εμποδίζουν μια αντίδραση. Και όλοι αναρωτιούνται: ποιά είναι θέση των ΗΠΑ; Αυτό είναι το ερώτημα αυτή τη στιγμή. Ποιά είναι η θέση των ΗΠΑ; Βλέπετε, όταν φίλοι και εχθροί δεν γνωρίζουν αμφότεροι την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σαφώς και εύλογα, ο κόσμος είναι πιθανόν να είναι περισσότερο χαοτικός και επικίνδυνος», τόνισε η Ράις.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να ανακτήσο
Keywords
Τυχαία Θέματα