Κλιμακώνεται η βία

Κλιμάκωση αντί εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή, με 1820 νεκρούς Παλαιστινίους από την έναρξη των εχθροπραξιών εδώ και περίπου ένα μήνα. Νωρίτερα ένοπλος άνοιξε πυρ σε στάση κοντά στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στην Ιερουσαλήμ λίγες ώρες μετά την επίθεση κατά λεωφορείου. Ο απολογισμός από τις δύο επιθέσεις είναι ένας νεκρός και πέντε τραυματίες. Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον συνεργείου του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, όπως μεταδίδει το CNN-Türk από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τα πυρά τραυματίσθηκε στο χέρι ένας εικονολήπτης. Την ίδια ώρα, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της επτάωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι.Το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας βρετανός πολίτης σκοτώθηκε στη Γάζα.

Αμετακίνητος ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να τερματιστούν οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του από τον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται (. . .) δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν έχει επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Νετανιάχου, έπειτα από συνάντηση που είχε με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Άμυνας.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του ελέγχου της Γάζας στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να επιβάλουν μία έξωθεν πολιτική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, από την οποία έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άμαχοι στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

Ο ΟΗΕ είχε «δίκιο» που καταδίκασε τον ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, από τον οποίο σκοτώθηκαν 10 Παλαιστίνιοι, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Στο μεταξύ, για «αδράνεια» απέναντι στη «σφαγή» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα