«Ψευτοδιλημματικό» χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα η ΠΟΕΔΗΝ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα "ψευτοδιλημματικό", προκειμένου, όπως αναφέρει «να ενισχυθεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν εξάντλησαν τα διαπραγματευτικά μέσα αποφυγής του 3ου Μνημονίου, που είναι προ των πυλών» και κατηγορώντας την για «μικροκομματικά οφέλη».

Αναφέρει επίσης ότι με το «"Ναι"
νομιμοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα μνημόνια της τρόικα και με το "Όχι" νομιμοποιείται το 3ο μνημόνιο, πρόσθετων ανάλγητων μέτρων 8 δισ. και βάλε "δια υπογραφής Τσίπρα"».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βάζει στο «παζάρι της διαπραγμάτευσης το ΕΣΥ», αναφέροντας ότι με την «διατύπωση της πρότασης της κυβέρνησης για το 3ο Μνημόνιο με την οποία καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τους δύο μήνες Μάιο, Ιούνιο παραιτήθηκαν προς συνταξιοδότηση 1.000 υπάλληλοι των Νοσοκομείων», και σημειώνει ότι οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν 20.000 κενές θέσεις .

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για "κατάρρευση" του Δημόσιου Συστήματος Υγείας «από την σχεδόν μηδενική χρηματοδότηση», καθώς όπως αναφέρει πέρυσι το πρώτο εξάμηνο δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ επιχορήγηση και εφέτος 90 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα χρέη και τα Ιδρύματα να «αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό, φαρμακευτικό υλικό».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί κατάργηση των μνημονίων, αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μέσα από την κατάργηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να εκδοθεί άμεσα Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καταργείται και το τελευταίο ευρώ συμμετοχής των πολιτών στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα