«Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις - Παίζοντας με τη δημοσιογραφική πράξη», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοργανώθηκε και σήμερα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ με μαθητές απο το Ζάννειο Γυμνάσιο του Πειραιά και το 7ο γυμνάσιο Λαμίας. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι για φέτος έχει εφαρμοστεί σε 24 σχολεία, με πάνω από
1.000 μαθητές της Αττικής αλλά και της επαρχίας που το έχουν παρακολουθήςει. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο. Μόνο στην Αττική το πρόγραμμα το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι απο 450 μαθητές απο 14 σχολεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αντιληφθούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες την υποκειμενική διάσταση της δημοσιογραφικής πληροφορίας και να αναπτύξουν αντανακλαστικά απέναντι στην αβασάνιστη, πολλές φορές, διασπορά ειδήσεων, ειδικά στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ομάδα «Λόγου Παίγνιον», υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και την ανάπτυξη του κινήτρου μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια δημιουργική και ηθική στάση απέναντι στη δημοσιογραφία, αλλά και να αντιληφθούν πώς η δημοσιογραφική πράξη μπορεί να επηρεάσει, ακόμα και να διαμορφώσει την πραγματικότητα και τον κόσμο μας.

Keywords
Αναζητήσεις
7ο γυμνάσιο λαμίας στην εσυεα
Τυχαία Θέματα