Πρωτοβουλία κατά της σχολικής βίας

Την υποστήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξασφάλισε η πρόταση για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο και στο διαδίκτυο, μετά απόπρωτοβουλία του Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου (ΝΔ).

Τηναμέριστη υποστήριξή τους στην καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της βίαςστο σχολείο (bullying) και το διαδίκτυο, που ανοίγει τον δρόμο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, εξέφρασαν οι δύο επίτροποι Ανδρούλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση και τη Νεολαία και Νέλι Κρους,

υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα, σε συνομιλία τους με τον Έλληνα ευρωβουλευτή.

Αύριο αναμένεται ότι θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της υιοθέτησης της πρότασης, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Σεδήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε "ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του στήριξαν με την υπογραφή τους την πρωτοβουλία για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας, κατά του φαινομένου της ενδοσχολικού και του διαδικτυακού εκφοβισμού μεταξύ των νέων".

"Πρόκειται για ένα νοσηρό φαινόμενο που δυστυχώς επεκτείνεται και εντείνεται, οδηγώντας νέα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία, όπως έγινε πρόσφατα σε δύο περιπτώσεις στην Ιταλία" τόνισε οΈλληνας ευρωβουλευτής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα