Πρώτος στον κόσμο ο Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Στα 33 του χρόνια υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο τίτλο που είχε κερδίσει στη Σαγκάη το 2011. Δώδεκα μήνες μετά την απώλεια του ολυμπιακού μεταλλίου στο Λονδίνο ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε δριμύτερος. Και στην αγαπημένη θέση του. Την πρώτη. Ο πολυπρωταθλητής από την Κέρκυρα
κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Όχι μόνο υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε το 2011 στα λασπόνερα της Σαγκάης, αλλά έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία open water.
Ο χρόνος του Γιαννιώτη ήταν μια ώρα, 49 λεπτά και 11.8 δευτερόλεπτα, του Λουρτζ 1:49.14.5 και του Μελούλι 1:49.19.2. Στα 10χλμ. συμμετείχε και ο Αντώνης Φωκαΐδης.

Είναι το πέμπτο μετάλλιο στην καριέρα του στην ανοιχτή θάλασσα, έχοντας ανοίξει λογαριασμό το 2007 στη Μελβούρνη. Θα ξεκουραστεί, θα αγωνιστεί μαζί με τους Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλυ Αραούζου στο ομαδικό την Πέμπτη (25/7) και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον πραγματικό μαραθώνιο των 25χλμ. το ερχόμενο Σάββατο (27/7).
Keywords
Τυχαία Θέματα