Πρώτος και καλύτερος (64-59)

Στο κατάμεστο ΣΕΦ και με τους φίλους του να δημιουργούν μία... μαγική ατμόσφαιρα -ανταποδίδοντας τη φιλοξενία στην «Κόμπανκ Αρίνα»- ο Ολυμπιακός επικράτησε 64-59 του Ερυθρού Αστέρα, «κλειδώνοντας» και μαθηματικά την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας! Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους, με τον Όλιβερ Λαφαγέτ να προσθέτει άλλους 11.

Για τρία δεκάλεπτα,

οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά τα βρήκαν... σκούρα από τη σερβική ομάδα, ωστόσο στο τέταρτο με τα καλάθια των Σπανούλη, Σλούκα, αλλά και ένα καθοριστικό τρίποντο του Πέτγουεϊ λίγο πριν το τέλος, πήραν το ροζ φύλλο.

«Ο Ερυθρός Αστέρα είναι μια σκληρή ομάδα στην άμυνα, νομίζω έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση, και δεν χάνει εύκολα. Εμείς ήμασταν νευρικοί, αλλά καταφέραμε να παίξουμε καλά στην τελευταία περίοδο και να πάρουμε τη νίκη. Σημασία έχει ότι είμαστε πρώτοι στον όμιλο.

Το μυαλό μας δεν τρέχει ακόμη στο TOP 16. Έχουμε ένα περίεργο ματς με τον Πανιώνιο τη Δευτέρα, μετά ένα ακόμη με τη Γαλατασαράι και μετά θα δούμε. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή, ισάξια με αυτή στο Βελιγράδι και ευχαριστούμε τον κόσμο για αυτό» είπε ο Κώστας Σλούκας που ήταν απο τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στην καθοριστική 4η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48, 64-59.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 15 (2), Σλούκας 9 (5ασ.), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 2, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 11 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Τσίρμπες 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα