Πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Ζαν Μαρκ Ερό

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διόρισε σήμερα πρωθυπουργό τον επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών, Ζαν Μαρκ Ερό, 62 ετών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του μεγάρου των Ηλυσίων, Πιερ Ρενε Λεμάς.

Ο Ζαν Μαρκ Ερό έλαβε την εντολή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, που θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος προχώρησε και στον διορισμό
των στενότερων συνεργατών του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κυρίως του συμφοιτητή του Πιερ Ρενέ Λεμάς ως γενικού γραμματέα των Ηλυσίων, και της «λογογράφου» του Ακιλινό Μορέλ ως πολιτικής του συμβούλου.

Πρόκειται για τους πρώτους διορισμούς από τον Φρανσουά Ολάντ, που ανέλαβε σήμερα επίσημα το αξίωμα του προέδρου του γαλλικού κράτους μετά την εκλογή του στις 6 Μαΐου.

Ο νομάρχης Πιερ Ρενέ Λεμάς, 61ετών, και συμφοιτητής του Ολάντ στην Ecole Nationale d'Administration (ΕΝΑ), είναι πλέον γενικός γραμματέας του μεγάρου των Ηλυσίων, μια στρατηγική θέση που προορίζεται για τον πιο στενό συνεργάτη του αρχηγού του κράτους.

Ο κ. Λεμάς από τον Οκτώβριο του 2011 ήταν διευθυντής του γραφείου του σοσιαλιστή προέδρου της Γερουσίας, Ζαν Πιερ Μπελ.

Ειδικός στην αποκέντρωση, εργάστηκε σε πολλά υπουργικά γραφεία. Ήταν επίσης και νομάρχης.

Η Ακιλινό Μορέλ, η οποία έγραφε τις ομιλίες του Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, διορίστηκε πολιτική του σύμβουλος.

Ο στρατηγός Μπενουά Πιγκά, μέχρι σήμερα υπασπιστής του απερχόμενου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, παραμένει στη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα