Προθεσμία για το PSI

Συνέχιση των διαβουλεύσεων για το PSI, με καταληκτική ημερομηνία για επίσημη προσφορά τη 13η Φεβρουαρίου και στόχο κούρεμα 50%, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδρίασαν σε ένα κλίμα έντονης ρευστότητας όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα και κατ' επέκταση την κρίση στο σύνολο της Ευρώπης.
Οι εταίροι μας πάντως ζητούν σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις στην χαραγμένη πολιτική από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και για την μετεκλογική περίοδο. Την πάγια θέση του Eurogroup ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο πρόεδρός του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, υπογράμμισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία τις προσεχείς ημέρες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε την πραγματοποίηση της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης «πολιτική αποστολή της επόμενης 10ετίας», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν θα είναι και τόσο εύκολο» με τη ζώνη του ευρώ να βυθίζεται στην κρίση χρέους.

Δραματική έκκληση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους απηύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και έκδοση ευρωομολόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα