Πρότεινε Βούτσιτς για πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς εκτίμησε ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός επειδή έχει το μεγαλύτερο κύρος, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Στη σερβική πολιτική σκηνή έχουν αρχίσει να διατυπώνονται σενάρια για το νέοκυβερνητικό σχήμα και ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Αλεξάνταρ Βούτσις ανήγγειλε ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί έως τις 27 Ιουλίου.

τελική απόφαση θα ληφθεί στις συνομιλίες του Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού και αρχηγού του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) Ίβιτσα Ντάτσιτς" δήλωσε ο κ. Στεφάνοβιτς, αντιπρόεδρος του SNS.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Βουλής υποστήριξε επίσης ότι ορισμένα μέλη της κυβέρνησης "πρέπει να φύγουν από μόνα τους" χωρίς να περιμένουν την "εκκαθάριση" υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών που ανήγγειλε ο κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής το SNS.

Ο κ. Βούτσιτς ανήγγειλε στις αρχές Ιουλίου κυβερνητικό ανασχηματισμό έως τις 27 Ιουλίου και τόνισε ότι η Σερβία είναι καιρός να ασχοληθεί με θέματα προτεραιότητας και τα σοβαρότερα προβλήματα - την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα