«Πρώτα η αναγέννηση της χώρας»

«Οι αποφάσεις της Βουλής την επόμενη εβδομάδα θα είναι ιστορικής και καθοριστικής σημασίας για τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Σας καλώ όλους να κινηθούμε συντεταγμένα και ενωτικά για να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία για την αναγέννηση της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου
και ξεκαθάρισε «αν και έχω εκφραστεί για τις προσωπικές προθέσεις, θα ασκώ στο έπακρο τις ευθύνες μου οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και συντεταγμένο για τις διαδικασίες που έχει μπροστά της η χώρα. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρχει ισχυρή διεύθυνση και όσο διαρκεί αυτή η κυβέρνηση τα στελέχη μας χρειάζεται να διαβουλεύονται με όλα τα κόμματα, ώστε να μην έχουμε τα διαλυτικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών».

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις κατά τη διετία, όπως για παράδειγμα η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου, όμως υπεραμύνθηκε των πολιτικών του λέγοντας ότι «κατορθώσαμε να πάρουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για την οποία αγωνιούμε τώρα να υλοποιηθεί και αυτός είναι πατριωτισμός πράξεων και λόγων».

«Δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανέναν, αλλά δεν σκύβω το κεφάλι. Δεν υπήρξα μαριονέτα και δεν θα υπάρξω ποτέ όσο και αν μου κοστίσει», είπε υπογραμμίζοντας ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να διασφαλιστεί ότι οι ανταλλαγές των μετοχών θα γίνουν με κοινές και όχι με προνομιούχες.

Χαρακτήρισε γελοιότητες τη γερμανική πρόταση περί επιτροπείας τονίζοντας ότι είχε αντιδράσει και παλιότερα όταν είχαν επιχειρήσει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από τη χώρα

Απαντώντας εμμέσως στην κριτική που έχει ασκήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «πολλοί απογοήτευσαν και εμένα αλλά σε κανέναν δεν επέβαλα να είναι υπουργός. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μη λησμονούμε τις επιτυχίες γιατί αυτές θα είναι το όπλο μας στις επόμενες εκλογές».
Keywords
Τυχαία Θέματα