Πρόστιμο μαμούθ

Ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefónica θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 33 εκατ. ευρώ για μία ολική βλάβη που υπέστη το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Movistar, από την οποία ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες 18 εκατ. άνθρωποι στις 2 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Αργεντινός υπουργός Σχεδιασμού, Χούλιο Δε Βίδο.

«Έχει αποφασισθεί [να επιβληθεί] πρόστιμο 6,075 εκατ. πέσος [1 εκατ. ευρώ], όπως και αποζημίωση δέκα πέσος [1,7 ευρώ] ανά πελάτη, δηλαδή 185,071 εκατ. πέσος [32,082 εκατ. ευρώ]», ανακοίνωσε ο Δε Βίδο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πέντε ημέρες μετά
την έγκριση από το Κογκρέσο νομοθετήματος για την μερική εθνικοποίηση της YPF, θυγατρικής εταιρείας στην Αργεντινή του ισπανικού πετρελαϊκού ομίλου Repsol.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο δίκην παραδείγματος», είπε ο υπουργός.

Ο όμιλος Telefónica ελέγχει περί το 40% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στην Αργεντινή, όπου λειτουργούν 50 εκατ. κινητά τηλέφωνα για έναν πληθυσμό 40 εκατ. ανθρώπων.

Η ίδια εταιρεία ελέγχει επιπλέον, από την εποχή της ιδιωτικοποίησης του τομέα επί προεδρίας Κάρλος Μένεμ (1989-1999) την σταθερή τηλεφωνία στη μισή νότια Αργεντινή, περιλαμβανομένου και του μισού νότιου Μπουένος Άιρες και των περιχώρων του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα