Πρόσθετα κεφάλαια για κυπριακές τράπεζες

Πρόσθετα κεφάλαια ενδέχεται να χρειαστούν οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, όπως μεταδίδει το StockWatch.

Η ΕΑΤ, που επέβαλε την αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνει σήμερα ότι οι δύο κυπριακές τράπεζες
που έλαβαν μέρος στην άσκηση της ΕΑΤ δεν έφθασαν το στόχο για δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων 9% μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012.

Η ευρωπαϊκή εποπτική αρχή τονίζει ωστόσο ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι δύο τράπεζες θα συμμορφωθούν με τη σύσταση της ΕΑΤ ως αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης να ζητήσει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Όπως τονίζει, είναι πιθανόν οι δύο τράπεζες να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια μετά την αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

Η ΕΑΤ τονίζει ότι οι πλείστες από τι 27 τράπεζες στις οποίες εντοπίστηκαν κεφαλαιακά κενά το Δεκέμβριο κατάφεραν να συμμορφωθούν με το στόχο για δείκτη ιδίων κεφαλαίων 9%.

Αναφέρεται ότι για τις λίγες τράπεζες που δεν κατάφεραν να συμμορφωθούν με τα επίπεδα κεφαλαίου που είχε θέσει η ΕΑΤ από ιδιωτικές πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι ακολουθούν τις συστάσεις της.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα