Πρόσκληση σε διάλογο με πακέτο προτάσεων

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων ανοίγει με επιστολή του προς του κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για τα εργασιακά με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο. Ο κ. Βρούτσης, με επιστολή του προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, προτείνει, μεταξύ άλλων, αντί της αύξησης του κατώτατου μισθού την πραγματοποίηση μιας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις εργαζόμενων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης, στο πλαίσιο των προβλέψεων του δεύτερου μνημονίου,
προτείνει την αλλαγή του τρόπου καθορισμού του κατώτατου μισθού με την ενεργό συμμετοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαγυγής προαναγγέλλει αυστηρές κυρώσεις, ακόμη και κλείσιμο των υπότροπων επιχειρήσεων, προτείνοντας παράλληλα την αντικατάσταση των παράνομων μεταναστών από νόμιμους ή από Έλληνες ανέργους.

Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάσχεση των απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας προτείνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιδότηση εργοδοτών και την ενίσχυση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όπως η δημιουργία εθνικού συμφώνου για την απασχόληση των νέων που θα καλύψει μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον 80.000 ανέργους.

Εν τω μεταξύ, στον ΟΑΕΔ παραμένουν ως ξεχωριστός λογαριασμός αλλά με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια τα προγράμματα των βρεφονηπιακών σταθμών και της επιδότησης ενοικίου από τους οργανισμούς εργατικής εστίας και κατοικίας που καταργήθηκαν. 
Keywords
Τυχαία Θέματα