Πρόσκληση να καταθέσει

Επίσημη πρόσκληση στον Γιώργο Παπανδρέου να έρθει να καταθέσει αυτοπροσώπως στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα αποφάσισε να απευθύνει η πλειοψηφία της Επιτροπής, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους υπέρ έναντι μιας κατά, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Η

επιτροπή θα εκτιμήσει την απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και θα κρίνει αν θα ληφθεί υπόψιν το υπόμνημα που απέστειλε ή αν τεθεί ακόμη και θέμα βίαιης προσαγωγής του, όπως είχε προτείνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε τα πρακτικά τηςσυνεδρίασης να κατατεθούν στην Ολομέλεια της βουλής, προκειμένου εκείνη να αποφασίσει αν θα πρέπει να ανασταλεί η άδεια εξόδου στο εξωτερικό που είχε ζητήσει πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός, θέση πάντως που δεν εδειξε να συμμερίζεται ο συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντoνής.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την αντίθεσή του με την υποβολή υπομνήματος μαρτύρων που έχουν προσκληθεί στην προανακριτική επιτροπή. Μάλιστα διευκρίνισε ότι η επιτροπή πρέπει να εξαντλήσει τη δικαιοδοσία της προκειμένου ο Πρώην Πρωθυπουργός να προσέλθει ενώπιον της .

Keywords
Τυχαία Θέματα