Με κακοκαιρία η έξοδος

Οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο, θα συνοδεύσουν την έξοδο των εκδρομένων του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Πάντως, η ΕΜΥ επισημαίνει πως το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με καλό καιρό.

Για αύριο πάντως, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν

τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα 8 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Καιρός: νεφώσεις με βροχές, βαθμιαία καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο βόρειο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 και στην Ήπειρο έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: καιρός: νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όπου πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Πιθανότητα καταιγίδας το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και σημειωθούν και καταιγίδες. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική: Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς αργά το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 15-03-2013

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ και στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Καιρός: κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και σε πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και αργότερα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Αατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική: Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών η καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα πιθανώς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα