«Προσέγγιση Ελλάδας - θεσμών στο φορολογικό»

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, ενώ τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επικαλούμενο κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζει ότι υπάρχει προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών στο φορολογικό ωστόσο παραμένουν ανοιχτά θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό και η αγορά εργασίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ,

με το 23% να πέφτει στο 18%, αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη αμνηστία των Ελλήνων οι οποίοι έχουν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσουν οικειοθελώς και θα καταβάλουν φόρο 15%.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πάντως ότι υπάρχουν «μεγάλα προβλήματα» με την απαίτηση των πιστωτών για «μηδενικό έλλειμμα» στις συντάξεις. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγείται, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις. «Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ το απορρίπτει κατηγορηματικά», σημειώνει το dpa.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ μέσω ανάρτησης στο Twitter, με αφορμή πληροφορίες για παρέμβαση της Ευρωπαικής επιτροπής για την Ελλάδα, τόνισε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω δημοσιεύματα για πρόταση Γιούνκερ προς την Ελλάδα. Δεν είναι σε γνώση μου τέτοια πρόταση. Δουλεύουμε για μια ολοκληρωμένη πρόταση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Α984, δεν έχει σχετική ενημέρωση, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει κάποια πρόταση απο την Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο κείμενο, διαμηνύει και αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, στην ιστοσελίδα του το Βήμα είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδο κείμενο, με τίτλο «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» και στο οποίο ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να «ξεκλειδώσει» η βοήθεια από τον EFSF μέσα στον Ιούνιο και να υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα