Προσεύχονται για τον Μαντέλα

Η μεγαλύτερη κόρη του Νέλσον Μαντέλα και πολλά μέλη της οικογένειάς του συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Κούνου, στο σπίτι, που είχε ζητήσει ο ίδιος να κατασκευαστεί εκεί μετά την πτώση του ρατσιστικού καθεστώς, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Κανένας από τους συγγενείς του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής δεν σχολιάσε αυτήν τη συνάντηση στο Κούνου, στα νότια της χώρας, όπου ο ίδιος ο Μαντέλα έχει εκφράσει

την επιθυμία να ενταφιαστεί όταν πεθάνει. «Η οικογένειά μου βρίσκεται εδώ και θα ήθελα να με θάψουν εδώ», είχε δηλώσει το 2003, όταν είχε βιντεοσκοπηθεί για ένα ντοκιμαντέρ στο κοιμητήριο του Κούνου.

Πολλοί κάτοικοι, προσευχήθηκαν για τον ήρωα του Απαρτχάιντ, ενώ η εγγονή του Ντιλέκα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πρετόριας, παραμένει κρίσιμη.

«Πρέπει να προσευχόμαστε κι ας αποφασίσει ο Παντοδύναμος για τα υπόλοιπα», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Κγκαλέμα Μοτλάντε και πρόσθεσε «για τους Νοτιοαφρικανούς το να μην ξαναδούν ποτέ πια τον 95χρονο Μαντέλα θα αποτελέσει ένα ισχυρό σοκ».

Την ίδια ώρα, με μηνύματα έχει κατακλυστεί το Twitter, όπου πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τις σκέψεις τους, τη συγκίνηση και τον θαυμασμό τους για έναν τρανό ακτιβιστή και πολιτικό γίγαντα του 20ου αιώνα.

Έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται συρρέει καθημερινά κόσμος, αφήνοντας κόκκινα και ροζ λουλούδια, μπαλόνια κι ευχετήριες κάρτες, που έχουν ολοκληρωτικά καλύψει ένα τμήμα του εξωτερικού τοίχου.

Παρά τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα φαίνεται πως ακολουθεί το πρόγραμμά του κανονικά. Την Πέμπτη αναμένεται να κάνει ένα ταξίδι στη Μοζαμβίκη και την Παρασκευή ετοιμάζεται να δεχθεί για τριήμερη επίσημη επίσκεψη τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα