Προς κινητοποιήσεις στο Γ.Ν.Πατησίων

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται γιατροί και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων αντιδρώντας στην απαξίωση που υφίσταται, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την μετατροπή του σε κέντρο υγείας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο, από τον περασμένο Απρίλιο, έχει βγει εκτός εφημερίας εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων εννέα γιατρών, με αποτέλεσμα βασικές κλινικές όπως η παθολογική και η χειρουργική να υπολειτουργούν.

Επιπλέον, λόγω έλλειψης προσωπικού ο υπερσύγχρονος
αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί.

Να σημειωθεί ότι, το νοσοκομείο μετρά 5.000 χειρουργεία και 50.000 προσερχόμενους στα εξωτερικά ιατρεία το χρόνο, ενώ έχει σημείο αναφοράς ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πατησίων, Παναγιώτης Τσάλλας, μιλώντας στον Αθήνα 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού, επισημαίνοντας ότι «είναι άδικο για τους Έλληνες ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα, όταν στο δικό τους υπάρχουν άδεια κρεβάτια.
Keywords
Τυχαία Θέματα