Προς εξαήμερη απασχόληση;

Όλα ανοιχτά για απασχόληση έξι ημέρες την εβδομάδα, μέσω ατομικής σύμβασης. Τη δυνατότητα αυτή δίνει στον εργοδότη η κείμενη εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
Με βάση την εγκύκλιο, μετά τη λήξη της ισχύουσας κλαδικής σύμβασης, ο εργαζόμενος που καλύπτεται από αυτήν λαμβάνει τον βασικό μισθό της σύμβασης με 4 επιδόματα, εφόσον αυτά προβλέπονται και διατηρεί όλους τους μη μισθολογικούς όρους εργασίας, ενώ ο νεοπροσληφθείς δικαιούται τον κατώτατο κρατικό μισθό, δηλαδή

αυτόν των 586 ευρώ.


Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, στο πλαίσιο ατομικής σύμβασης, δίδεται η δυνατότητα στον εργοδότη να προτείνει αλλαγή των μη μισθολογικών όρων εργασίας, μεταξύ των οποίων και η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης.


Έντονη αντίδραση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουρισμό, οι οποίοι κάνουν λόγο για "γενίτσαρους της Τρόικας", επισημαίνοντας ότι οι δυσμενείς προβλέψεις δεν επιβαρύνουν μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους στον τουριστικό κλάδο, αλλά και ολόκληρη την αγορά εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα