Εξέταση για το Plan B

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Βαρουφάκη για το plan B.

Η εισαγγελική έρευνα θα επικεντρωθεί σε πρόσωπα μη πολιτικά που φέρεται να μετείχαν στο σχέδιο μετάβασης σε άλλο νόμισμα, πλην του ευρώ.

Εν τω μεταξύ ,πέντε δικηγόροι της Αθήνας κατέθεσαν νωρίτερα στον ΄Αρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά πρόσωπα ,που
φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Βαρουφάκη.Οι πέντε δικηγόροι , ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι, παρέβησαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων,παραβίασαν κρατικά μυστικά και παρέβησαν το καθήκον τους όσον φορά το νόμισμα. Επίσης, υποστηρίζουν ,πως πρέπει να ερευνηθεί εάν η ομάδα αυτή των συνεργατών του κυρίου Βαρουφάκη συνιστά εγκληματική οργάνωση ή συμμορία Εξάλλου ,ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος υπέβαλε σήμερα στον ΄Αρειο Πάγο και 2η μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Βαρουφάκη για το plan B.

Εν τω μεταξύ διαβιβάζονται στο κοινοβούλιο οι μηνυτήριες αναφορές Γκλέτσου και Γιαννόπουλου που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για εξηγήσεις στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια καλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 σημείωσε ότι υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης".
Keywords
Τυχαία Θέματα