Προγράμματα για άνεργους και εργαζόμενους

Από τα νέα προγράμματα που θα θέσει σε εφαρμογή, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ωφεληθούν 310.000 άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι.

Το κόστος των 27 νέων προγραμμάτων εκτιμάται στο 1.300.000.000 ευρώ, ενώ στον πυρήνα των δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης θα είναι οι ΟΤΑ, και οι περιφέρειες.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενισχυθεί η πρόβλεψη μοριοδότησης
των κοινωνικά ασθενέστερων ώστε να συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα στα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να μην εμπεριέχουν δέσμευση προς τις επιχειρήσεις για τη μη απόλυση προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, ειδικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δεδομένου ότι περίπου 75.000 οικογένειες στη χώρα μας παραμένουν χωρίς εισόδημα, θα υπάρξει διεύρυνση της ρύθμισης για την υγειονομική κάλυψη ανέργων και το 2012, ενώ όπως πρόσθεσε ο υπουργός, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την αναστολή κατασχέσεων και την ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής δανείων, όπως ήδη έχει αποφασιστεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα